Social return is een methodiek om werkgelegenheid te creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Niet schrikken maar in Nederland vallen maar liefst 1.3 miljoen mensen onder deze doelgroep! Social return wordt voluit ook wel ‘social return of investment’ genoemd en staat tevens bekend onder de afkortingen SR en SROI.

Bij Peter Mul Boomverzorging vinden wij het belangrijk dat iedereen een kans krijgt in onze maatschappij. Wij bieden dan ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans tot een leer/werkplek binnen ons bedrijf. Wanneer je graag buiten bent en graag met je handen werkt, is er altijd wel een plek te vinden binnen onze organisatie.

SROI een kans voor de toekomst

Sociaal zijn, zit in onze genen. Waar wij wonen is het heel normaal dat je voor elkaar klaar staat en waar kan een beetje helpt. Wij zien SROI dan ook niet als verplichting maar als een kans voor de toekomst. Om de jeugd te stimuleren om ons vak ook zo leuk te vinden geven wij dan regelmatig groenles op praktijk- en basisscholen.

Meedenkers in het groen

Maatwerk Kwekerij is onderdeel van GGZ Noord-Holland-Noord en leren deelnemers met een psychiatrische achtergrond het agrarische vak. Zij krijgen van zeer ervaren vakmensen uit de agrarische industrie instructie en ondersteuning. De ervaring(en) die door hen worden opgedaan is een eerste stap om weer toe te groeien naar een regulier arbeidsproces.

In het naastgelegen activiteitencentra worden tuinmeubelen, houtenspeelgoed, vogelhuisjes, openhaard hout en plantenbakken gemaakt en verkocht. Naast dat dit een mooie dagbesteding is, leren de deelnemers er veel van en zijn ze ook nog eens duurzaam bezig.

Natuurlijk sociaal

Toen wij de vraag kregen of wij Maatwerk Kwekerij aan boomstammen konden helpen, hoefden wij niet lang na te denken. Naast dat onze gekapte bomen circulair verwerkt worden, zijn ze straks ook te vinden bij Maatwerk Kwekerij waar zij tot hardhout en planken worden vervaardigd door de deelnemers. Kijk voor meer informatie op Kwekerij Heiloo.

Peter Mul Boomverzorging  staat altijd open voor nieuwe ideeën zowel circulair als maatschappelijk.