Kwaliteit, vakmanschap en veiligheid staan centraal bij bomen kappen. Bij het kappen van een boom komt heel wat kijken op het gebied van vergunningen en regelgeving. Het is dan ook belangrijk om een goede voorbereiding te treffen.

European Tree Worker

Het internationaal erkende European Treeworker Certificaat (ETW) staat voor gedegen vakkennis, met aandacht voor veiligheid, natuurbehoud en milieubescherming. Het ETW-certificaat wordt verstrekt door de European Arboricultural Council. Om aan het ETW-examen te mogen deelnemen, moet aan hoge eisen worden voldaan op het gebied van opleiding, kennis en ervaring. Om het certificaat te behouden is het een vereiste dat de ETW-er in kwestie actief blijft als boomverzorger en zich op de hoogte blijft houden van de actuele ontwikkelingen op zijn vakgebied.

Veel gemeentes en andere overheden zien het ETW-certificaat als een kwaliteitskeurmerk. Zij besteden hun bomenwerk dan ook alleen uit aan ETW-gecertificeerde boomverzorgers.

Waarom een gecertificeerd boomverzorger gebruiken

Iedere hovenier kan zich een boomverzorger noemen, maar waaraan zie je dat deze verzorger ook echt een boomspecialist is? Daarom is de certificering in het leven geroepen om aan te tonen dat ook daadwerkelijk over de vereiste kennis over bomen en de bijbehorende vaardigheden beschikt wordt.

Ons werk is niet gewoon, het is vakmanschap. Het vereist gekwalificeerde kennis met speciale aandacht voor veiligheid. Of het nu gaat om bomen snoeien, bomen verwijderen of boomonderhoud, wij helpen je graag met jouw project.

vakmanschap